Zamieszczone przez Kwasny
Zobacz wpis
[O2] Dłuższy piąty bieg - jak to wygląda ?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Kwasny Zobacz wpisTo jakie numery kół, aby pasowały do tej skrzyni i aby przełożenie było 0.67.
02T 311 158 Q 52 zęby;
02T 311 361 AB 35 zęby, zamiennik 02T 311 361 C , 02T 311 361 AT
przełożenie to ilosc zębów jednego koła podzielona przez ilosc zębów drugiego koła (znak "/" lub ":" to znak dzielenia, ilorazu)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kwasny Zobacz wpisProszę o pomoc czy do skrzyni o numerze 02T 301 103 AC GX2 Seat Altea
Komentarz
-
-
Niestety ta modyfikacja otwiera nowe bo się skodziną częściej w trasy lata...
żeby nie bujało przy predkości 140 -160 jak się tiry mija:
- to na tyle mam najtwardsze sprężyny
-Flelgi to mam ET 38.(15)...myśle już o ET35 (16)...dodatkowo maksymalnie szerokie aby samą opone usztywnić (ale w normach producenta)
żeby ciszej:
-wyciszenie maski (mata +uszczelka podszybia na przednim pasie)
- i dzisiaj kończe wyciszanie kufra...2mm alubutly (kurcze tam wszędzie gołe blachy)
żeby wygodniej:
-podłokietnik
- obszyta skórą kierownica (jak sie trafi multi funkcja to bede zamieniał)
-skórzana gałka, mieszek i ręczny
-schowki od eleganca (gora deska i pod przednimi fotelami)
żeby dzieciaki nie zmasakrowały wnętrza:
-pokrowce na miarę (te AD polecam ładnie leżą)
w planach:
wyciszenie drzwi tył/przód -(domówiłem alubutylu)
jak alubutylu będzie mało to pojdzie kolejna warstwa pianki lub gąbki
przyciemnianie szyb
marzy mi się android radio od majfriendów, multi funcyjna kierownica i ogrzewanie foteli....no i 2,5 mpi
(ale to w lotka trzeba zagrać jak ktoś mógłby podać numery)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Patryk Zobacz wpisNo faktycznie. Szkoda ze jeszcze nikt nie rozkminil tego przełożenia 0,70 czy 0,71 znalazłem takie zębatki chyba w dislu były
Komentarz
-
-
No to jak kończę swoją historie. Założyłem 2 zestaw od antonio, tym razem cały razem z łożyskiem i wszystko jest git. Czy poprzednie koła były jakieś wadliwe czy winne było stare(oryginalne) łożysko? Tego nie wiem i sie nie dowiem. Mechanik do końca upierał sie ze łożysko nie ma nic do tego jednak na tym wszystko jest ok, wiec wnioski wyciągnijcie sami. Ja jednak z doświadczenia radzę zakładać komplet aby uniknąć niepotrzebnego stresu. Zabezpieczenia chyba zostały stare, przynajmniej tak powiedział majster.
Co do sprzedawcy kół Antonio to jaknajbardziej polecam. Napisałem maila z reklamacja to następnego dnia rano był telefon ze nie podważają naszych odczuć akustycznych i już wysłaniem mi drugi komplet kół a ja mam pierwszy komplet spakować i im odesłać. Naprawdę mozna z gościem robic interesy.
teraz tak jak kolega pafigo79 pisał, czas na dalsze zmiany: sprężyny już wymienione, geometria zrobiona, lato na 16” założone. Zaraz zamawiam matę na maskie i strasznie mnie korci przyciemnienie szyb łącznie z przodem troche. I jakieś logo na gril musi wlecieć tylko muszę sie rozejrzeć na forum. Już nie rozpisuje sie bo to nie temat o tym.
Podsumowujac: zakładajcie śmiało koła od Antonio razem z ich łożyskiem. Sprzedawcy sie nie bójcie bo w razie niezadowolenie bez problemu mozna sie z gościem dogadać.
powodzenia w modzeniu, a kłaniam sie nisko koledze pafigo79 za poświęcony czas, chęci i wsparcie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Patryk Zobacz wpisNo to jak kończę swoją historie. Założyłem 2 zestaw od antonio, tym razem cały razem z łożyskiem i wszystko jest git. Czy poprzednie koła były jakieś wadliwe czy winne było stare(oryginalne) łożysko? Tego nie wiem i sie nie dowiem. Mechanik do końca upierał sie ze łożysko nie ma nic do tego jednak na tym wszystko jest ok, wiec wnioski wyciągnijcie sami. Ja jednak z doświadczenia radzę zakładać komplet aby uniknąć niepotrzebnego stresu. Zabezpieczenia chyba zostały stare, przynajmniej tak powiedział majster.
Co do sprzedawcy kół Antonio to jaknajbardziej polecam. Napisałem maila z reklamacja to następnego dnia rano był telefon ze nie podważają naszych odczuć akustycznych i już wysłaniem mi drugi komplet kół a ja mam pierwszy komplet spakować i im odesłać. Naprawdę mozna z gościem robic interesy.
teraz tak jak kolega pafigo79 pisał, czas na dalsze zmiany: sprężyny już wymienione, geometria zrobiona, lato na 16” założone. Zaraz zamawiam matę na maskie i strasznie mnie korci przyciemnienie szyb łącznie z przodem troche. I jakieś logo na gril musi wlecieć tylko muszę sie rozejrzeć na forum. Już nie rozpisuje sie bo to nie temat o tym.
Podsumowujac: zakładajcie śmiało koła od Antonio razem z ich łożyskiem. Sprzedawcy sie nie bójcie bo w razie niezadowolenie bez problemu mozna sie z gościem dogadać.
powodzenia w modzeniu, a kłaniam sie nisko koledze pafigo79 za poświęcony czas, chęci i wsparcie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Patryk Zobacz wpisNo to jak kończę swoją historie. Założyłem 2 zestaw od antonio, tym razem cały razem z łożyskiem i wszystko jest git. Czy poprzednie koła były jakieś wadliwe czy winne było stare(oryginalne) łożysko? Tego nie wiem i sie nie dowiem. Mechanik do końca upierał sie ze łożysko nie ma nic do tego jednak na tym wszystko jest ok, wiec wnioski wyciągnijcie sami. Ja jednak z doświadczenia radzę zakładać komplet aby uniknąć niepotrzebnego stresu. Zabezpieczenia chyba zostały stare, przynajmniej tak powiedział majster.
Nie zapomnij dodac ze na czas reklamacji miales stare kola co upewnilo cie ze lozysko podwojne i remont mechanika nie powoduje tego szumu....te 0,2 mm miedzy lozyskiem a kolem zebatym to naprawde duzo..to tak jakby tam karteke papieru wsadzil...taki luz przy tych obrotach moze byc powodem halasu...Wiec Antonio montujemy tylko z ich lozyskiem (na swiecie nie ma darmowych obiadkow)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kwasny Zobacz wpisMożna poprosić na pw namiary na sprzedawcę kół Antonio. Mam pytanko do osób którzy sami montowali, jaki bieg był w skrzyni wrzucony podczas wymiany kół. Z góry dzięki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kwasny Zobacz wpisMożna poprosić na pw namiary na sprzedawcę kół Antonio. Mam pytanko do osób którzy sami montowali, jaki bieg był w skrzyni wrzucony podczas wymiany kół. Z góry dzięki.
Komentarz
-
-
Antonio ma koła 6 biegu do tourana ale musisz dokładnie sprawdzić numery może akurat! Ja zadzwoniłem do sprzedawcy i mi powiedział ze to nie piątka i na miejsce piątku nie będzie pasować ale nie wiem czy mnie dobrze zrozumiał a tych kół nie potrzebowałem wiec nie darzyłem tematu!
gosc nie robi problemów z reklamacjami i zwrotami wiec może warto zaryzykować i przymierzyć
Zobacz ofertę: Komplet kół zębatych 6-tego VW Touran 35:52 http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6738372826Ostatnio edytowany przez Patryk; 43186.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kwasny Zobacz wpisRozmawiałem z gościem i powiedział, że 6 z turana to inne koła chodź numer ten sam oprócz litery. To jak wróżby z fusów, więc najprawdopodobniej kupię org., ale podpytam gościa w ASO, czasem wiedzą ciekawie rzeczy.
Komentarz
-
-
Panowie znów problem, poszedłem dziś zamawiać części, i okazało się że moja skrzynia po vinie to JHV czyli koło 5 biegu ma przełożenie 40/47 czyli 0.85. Gość w ASO nie wiedział czy koła mają taką samą średnicę osadzenia i czy są zamienne. Numer jednego kola 02T 311 158 R. Drugie pytanko jakie przełożenie ma główny wałek, czy takie jak JHT. Z góry dzięki za pomoc.
Komentarz
-
-
To wlasnie caly ten watek jest o tym ze kola od innych skrzyn pasuja do tej skrzyni....masz wersje omowione z przelozeniem 0,74 i 0,67. Po VIN zawsze wyskoczy mu 0,85 bo takie kola masz oryginalnie zamontowane (Skoda nie oferuje doboru przelozen wiec tu koledzy szperali i znalezli, zinwestowali, przetestowali i codziennie testuja)...ze tak powiem wszelkie watpliwosci pana z ASO zostaly rozwiane. Kto nie wierzy niech nie ryzykuje moda. U mnie dziala 0,67. Jedyne problemy mozna miec z gwarancja (ale to jakies ukryte wady materialowe ze sie zab ulamie czy cos w ten desen) w ASO na te kola bo nie sa przewidziane do tej skrzyni. Z tego tez powodu pewnie ASO te nie bedzie chcialo sie bawic w wymiane.
Nie masz wiedzy, nie ufasz forumowiczom -ufasz ASO , nie zamieniaj, inzynierowie Skody wybrali najlepsze przelozenie z mozliwych, nie moga sie mylic ...tylko czemu mam korozje w klapie.Ostatnio edytowany przez pafigo79; 42586.
Komentarz
-
Komentarz